Når det er kaldt og du kjenner lukten av krydder, varm vin, pepperkaker er det lett å komme i julestemning.
Det er egentlig enkelt å lage gløgg, men ett problem har nå løst seg. Å varme opp denne drikken krever bruk av termometer og nøyaktighet slik at ikke gløggen blir for varm. Da forsvinner alkoholen rimelig fort i og med at den fordamper allerede ved ca 70 grader.
Thermomix kan knuse nøtter og annet godt du ønsker å ha oppi drikken, - den kan varme opp til nøyaktig temperatur og den rører konstant,. Derfor er den perfekt for oppgaven.
Ha mandler, nøtter etter smak i TMX-bollen. Kjør på hastighet 5 i noen sekunder til passe oppdeling. Ha i rosiner, rødvin og evt en dæsj sprit alt avhengig du liker.
De vanligste tilsetningsingrediensene er kanelstang, kardemomme, kryddernellik, rosiner og appelsinskall.Tradisjonell gløgg inneholder cirka 18 prosent
Still inn 7 minutt 65 grader og rørehastighet 1 og vent til gløggen er varm
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar