Annonse

mandag 19. desember 2016

Gløgg i Thermomix TMX

Gløgg, Glühwein, Mullen wine eller Vino caliente con especias. Vin med krydder finnes i mange land og serveres på mange måter.
Når det er kaldt og du kjenner lukten av krydder, varm vin, pepperkaker er det lett å komme i julestemning.

Det er egentlig enkelt å lage gløgg, men ett problem har  nå løst seg. Å varme opp denne drikken krever bruk av termometer og nøyaktighet slik at ikke gløggen blir for varm. Da forsvinner alkoholen rimelig fort i og med at den fordamper allerede ved ca 70 grader.



Thermomix kan knuse nøtter og annet godt du ønsker å ha oppi drikken, - den kan varme opp til nøyaktig temperatur og den rører konstant,. Derfor er den perfekt for oppgaven.



Ha mandler, nøtter etter smak i TMX-bollen. Kjør på hastighet 5 i noen sekunder til passe oppdeling. Ha i rosiner, rødvin og evt en dæsj sprit alt avhengig du liker.

De vanligste tilsetningsingrediensene er kanelstang, kardemomme, kryddernellik, rosiner og appelsinskall.Tradisjonell gløgg inneholder cirka 18 prosent

Still inn 7 minutt 65 grader og rørehastighet 1 og vent til gløggen er varm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar