Annonse

onsdag 6. mai 2015

Bollesuppe


Hvor denne retten kommer fra er et lite mysterium. Den kom inn i livet mitt som fast bursdagsmiddag for mange år siden.

Siden jeg har bursdag i midten av Januar har det blitt til at vi fryser kraften fra rullkokingen før jul. Suppen kokes på denne kraften. Du kan også bruke en god fond eller til nød suppebuljong.


Vi begynner med kraften og bollene . Bollene lages av 400 gram medisterfarse og like mye karbonadedeig. De smakssettes med salt og pepper og tilsettes en halv finsnittet løk, litt vann og ett egg. De formes større enn vanlige suppeboller, omtrent som kjøttkaker og legges i den kokende kraften.  

Suppen jevnes med litt Maisenna og tilsettes en finsnittet purreløk i tillegg til fire finsnittede gulrøtter. Helt til slutt hiver du i litt finhakket løpstikke eller andre urter etter smak. Suppen serveres med kokte poteter med et godt persilledryss over. 

Smeltet smør er fast følge. 


Boller og poteter serveres på flattallerken og suppen i suppeskål ved siden av.

Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar