Annonse

tirsdag 14. juli 2015

Italiensk sjokoladeis med Mascarpone og kondensert melk

Sjokoladeis
Det beste med denne isen er selvfølgelig smaken og den herlige kremete teksuren. Dernest er det fantastiske råvarer. Antagelig verdens beste sjokolade i kombo med italiensk ferskost, krem,kondensert melk, rom, kaffe ++++
Dessuten skader det jo ikke om du tar med det faktum at dette blir herlig uten bruk av iskremmaskin.

Ikke den billigste iskremen, men du trenger ikke å spise hele boksen på en gang, selv om det er meget fristende.





Dette trenger du:
1/4 l  pluss 1 dl fløte
1 boks søt kondensert mels
125 gram mørk Valhrona 70% sjokolade
50 gram 55% Odense sjokolade
1/2 boks Mascarpone
Litt Rom
Litt Maple sirup
En dobbel espresso
Dæsj chilipulver

Sjokoladeis

Slik gjør du det:
Del Valhronaen i biter og ha i en bolle. Kok opp 1 dl fløte og ha oppi sjokoladen. Rør godt til all sjokoladen er smeltet.
Ha kjøleskapkald Mascarpone og kondensert melk oppi sjololademassen og rør til en glatt krem.

Kremen smakssettes med en dæsj rom, en dæsj Maplesyrup, og den dæsj chili. Her må du smake deg fram til den riktige, fyldige smaken. Viktig å ikke smake på den bare Romen mens du gjør dette, for da tar finsmaken kvelden.

Visp 1/4 liter fløte til krem i en litt stor bolle.
Så røres sjokoladekremen inn i fløtekremen, FORSIKTIG!

Odensesjololaden chippes opp med en skarp kniv. Dette fungerer best om sjokoladen har kjøleskapstemperatur. Skokochip røres inn i kremen igjen med stor forsiktighet.

Det hele helles over i en passende luftett fryseform som settes i frysen i minst 5-6 timer.

OBS
Kondensert søtet melk finnes på Meny, men innvandrerbutikker selger dette til under halve prisen. Får du ikke tak i Valhrona, fungerer Odenses mørke sjokolade med med enn 70% kakao, nesten like godt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar