La vita è troppo breve per mangiare male (livet er for kort til å spise dårlig mat.) ---Matfoto: Jorunn Hagrup
Annonse
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(22237182)a(2494934)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(' ');
torsdag 16. juli 2015
Stekt flesk med kålstuing
Dette er det nærmeste du kommer en norsk vri på cowboymat. Etter det jeg husker satt kugjeterne ved bålet om kvelden med flesk i stekepanna og en kjele med bønner ved siden av.
På Frya i Gudbrandsdalen var det helt til ganske nylig en Truckstop som hette Fryatun og der stoppet årlig tusenvis av Vogntogkusker for å spise og hvile. I forbindelse med nye E6 overtok Statens Vegvesen Fryatun som ble gjenåpnet med ny driver for kort tid siden. Stekt flesk med kålstuing er fremdeles fast på menyen.
Stekt flesk med kålstuing og masse poteter du kan knuse i sausen og godt med salt og pepper er røff og utrolig god mat.
Dette trenger du:
Salt sideflesk i 2 til 3 mm tykke skiver
Fersk kål
Melne poteter
Her antyder jeg ikke noe mengde av noen av ingrediensene. Fryatun serverte altid rause porsjoner og var du mer sulten kunne du få påfyll.
Fremgangsmåten er enkel:
Kok kålen myk i lettsaltet vann
Lag en hvitsaus av like deler smør og mel som spes med halvparten kålkraft og halvparten helmelk. Krydre med salt og pepper og revet muscatnøtt.
Stek flesket gyldenbrunt på begge sidene
Ha kålen over i sausen og varm opp
Serveres med melne poteter
Og vær nå ikke kjip med porsjonene!!!!!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar