Det er som om du kan lukke øynene og føle du sitter på de ungarske slettene der hestene vrinsker i bakgrunnen og du kjenner lukten av bål og gryten som putrer over flammene. Mmmmmm!
Denne retten kan lages tradisjonelt, slik det er beskrevet her, men den kan også lages i trykkoker. Da gjennomfører du pkt 1 - 4 som vanlig, men i pkt 5 heller du det over i trykkokeren og setter du på lokket.. Så er det fullt trykk i 30 minutter.
La trykket synke til du kan ta av lokket og fortsett med punkt 6 og 7.
Du kan også sette på lokket på trykkokeren igjen i pkt 6 og da vil koketiden på potetene og grønnsakene være ca 15 minutter.
Uansett tilberedning, dette er helsikes godt!!!!!
Dette trenger du:
30 g olivenolje
100 g bacon
100 g steke-chorizo (eller ungarsk pølse om du har)
1 stor løk
1/2 hvitløk
2 ss paprikapulver (ungarsk type)
750 g høyrygg
Ca 1,4 liter kraft (av 1,2 liter vann + 1 boks oksekraft)
550 g potet
130 g persillerot
130 g gulrot
1/4 ts karvefrø (valgfritt)
salt og pepper
1,5 ss Dijon sennep
1,5 ss Dijon sennep
Tilbehør:
1 stor rød paprika i tykke ringer
Brød og smør
Framgangsmåte:
- Skjær opp en bit bacon og en bit pølse i terninger på 0,5 x 0,5 cm. finhakk løken og hvitløken. Skjær opp høyryggkjøttet i teminger på 4x4 cm
- Ha olivenolje, bacon og pølse i en stor kaserolle, stek på moderat varme i et minutts tid.
- Tiisett løken og hvitløken.
- La dette steke i ytterliigere 1 minutt.
- Tilsett paprikapulver og stek videre i ett minutt. Så tilsettes kjøttet og stekes videre i ytterligere ett minutt.Hell på vann/kraft og la det surre i 1,5 timer
- I mellomtiden skreller du og kutter potet, gulrot og persillerot i ca 1 cm store terninger. Tilsett grønsakene i gryten og kok videre i ca 40 minutter uten lokk til konsistensen er passe.
- Smak til med salt og pepper. Om en liker det kan man ta med litt karve helt fra begynnelsen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar