Annonse

søndag 19. juli 2015

Lammegryte Lucca

Denne lammegryta har jeg tilegnet byen Lucca i Toscana. Varmen, oliven, solen, lyset og krydderiene smelter sammen med de gamle bymurene i en symfoni til gleden og de gode smakene.

Å tusle rundt i de gamle smale gatene og kjenne en ny duft rundt hvert hjørne er en stille glede. Prøv denne gryten, lukk øynene og se for deg det støvete torget med sine uteserveringer og tenke deg en iskald jordbærdrink mens du ser på livet.



Foto: Lucca Tourismo
Den tar ikke lang tid å lage, og at den skal ha en og en halv time i ovnen gir deg muligheten til å holde sofaen med selskap, mens du drømmer deg videre inn i den Toscanske sommeren.

Dette trenger du:
Ca 550 gram små fine nakkestykker av lam
1 stk Skjærgårdsløk i grove biter
3 fedd hvitløk Knust og finhakket
14 sorte oliven
2 gulrøtter i grove biter
En stykke sellerirot i grove biter
En liten Fennikel i grove biter
6 - 7 små poteter delt i fire
Kraft
Rødvin

Slik gjør du:
Vend kjøttbitene i mel tilsatt salt og pepper. Stek de gyldenbrune i en panne med smør. Ha de over i en gryte. Stek løken og grønnsakene i den samme gryten til løken er blank og ha de over i samme gryta som kjøttet. Så tilsetter du en god slump rødvin og ca en halv liter kraft og rører godt rundt.
Legg oppi en kvast timian, ett laurbærblad og litt finhakket løpestikke.

Legg lokket på gryta og sett den i stekeovnen på 150 grader i en og en halv time.

Etter en og en halv time tar du ut gryta og smaker til med salt og pepper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar