Annonse

fredag 24. juli 2015

Salmalaks med risotto

Jeg er så heldig å ha gode venner med interesse for god mat og dertil drikke. Ofte er det enkleste det beste, slik som denne retten vi fikk servert i godt lag i Kongsvinger.
Perfekt stekt laks med fin stekeskorpe i kontrast til den myke risottoen. Risottoens syre balanseres opp mot de søte små grønne ertene.
Og når laks og risotto er saftige og riktig laget er behovet for saus fullstendig borte.



Slik gjør du:
Del Salma loins i passe porsjonsstykker og stek de i godt oppvarmet grillpanne til de får fin stekeskorpe og grillmønster. Krydre med salt og pepper og urtekrydder etter smak. Skru ned varmen og la de ettersteke til de har en nesten rå kjerne.

Imens lager du Superbra risotto. Denne har jeg omtalt tidligere og sier nå som da: "Jeg har også forsøkt en ny type risotto med forskjellige smakstilsetninger som nå er kommet på markedet. Tilberedningen er enkel og den smaker knall.
Vil du ha en enda mer spennende risotto, kan du røyke den. Da har du den over i en stor bolle, trekker plastfilm over og fyller med røyk fra en Polyscience røykepistol. La stå i fem minutter, ta av plasten og rør inn røyk. Vil du ha mer røyksmak kan du gjenta prosessen."

Små frosne selskapserter er perfekt til de andre ingrediensene.

Så tusen takk Wenche for nydelig mat og oppskrift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar