Annonse

søndag 19. juli 2015

I serien: Ekte guttemat - Biff Stroganof - Guttas Kjøkken innlegg nr 100

En kombinasjon av biff og rømme ble vinneroppskriften i en kokkekonkurranse som gikk av stabelen i St. Petersburg i Russland i 1809.  Chefen som utviklet oppskriften arbeidet for den russiske diplomaten Grev Pavel Alexandrovich Stroganov som var medlem av en av datidens mest høytstående familier.  Han deltok som general i Napoleonskrigene og hadde overdådige fester i sitt slott i St Petersburg. Mange av kokkene som lagde maten til festene var fra Italia og derfor ble nok den ekte Stroganof servert med pasta.




Ekte Stroganof lages av det møreste kjøttet du kan få tak i og årsaken til rettens tilblivelse var at den noble greve etter hvert ble rimelig tannløs og derved hadde behov for lett-tygd mat.


Ingredienser:
1/2 kg indre eller ytrefilet, trimmet ogskåret i meget tynne skiver.
1 dl mel
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper
1 ts røkt søt paprika
1/2 dl vegetabilsk olje
150g små champinjoner, skivet
1/2 dl tomat puré
1 ss Worcestershire saus
150 ml Rørosrømme

2 hvitløkskløfter hakket
1 dl kjøttkraft

Slik gjør du:
Ha mel, salt, pepper, og paprika i en stor bolle. Rør biffstrimlenegodt runt i blandingen.
Littt olje tilsettes i en stor stekepanne og varm opp til det ryker av oljen. Legg en tredjedel av biffstrimlene i pannen og rør rundt i et par minutter til de er gyldenbrune. Gjenta til alt kjøttet er stekt. Reduser varmen til mediium og tilsett resten av oljen og sauter soppen og hvitløken til de er myke.

Tilsett tomatpuré og rør i et minutt til.
Tilsett kraften, Worcestershire saus og rømmen og ha tilbake kjøttet og rør videre i et minutt eller to til alt er godt blandet.

Server med hjemmelagd egge- pasta/nudler. i tillegg til grønne bønner eller broccoli. Hjemmelaget pasta skal kokes 1-3 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar