
Dette trenger du:
1 kg fisk (halvparten torsk og halvparten hyse)
1 ss salt
2 ts bakepulver
4 ss potetmel
1/2 løk
1 ts muscat
1 ts pepper
1 ts ingefær
4 dl melk/fløte
2 egg
3 kg fisk (halvparten torsk og halvparten hyse)
6 ss salt
6 ts bakepulver
12 ss potetmel
1 og en halv løk
3 ts muscat
3 ts pepper
3 ts ingefær
6 egg

Slik gjør du:
Fisken males først to ganger i kvern. Ha fisken i bollen til kjøkkenmaskinen og ha oppi salt og kjør til fiskefarsen "setter" seg. Ha så i resten av krydderiene og finhakket løk og kjør til krydderiene er godt blandet inn.
Start så maskinen opp igjen og ha i eggene og så melken/fløten litt etter litt. Spe til deigen er glatt og fin. Stek en prøvekake, smak og juster deigen til riktig smak. Stek kakene gyldenbrune i solsikkeolje eller annen olje uten smak.
Serveres med revne gulrøtter eller smørdapede små gulrøtter og erter.
Hjemmelagd remulade er også godt til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar