Hjemmelagce fiskekaker har ca 90% fisk i motsetning til de du får på butikken. De du lager selv kan du også kontrollere grovhet og konsistensen på. Du kan også tilsette bacon, urter, ost eller hva du nå har lyst på. Med litt heftige krydder kan du skape dine egne vrier i det uendelige. Husk nå bare på å steke et par prøvekaker, slik at du er sikker på at smaken er riktig før du steker opp all farsen du har laget!
Dette trenger du:
1 kg fisk (halvparten torsk og halvparten hyse)
1 ss salt
2 ts bakepulver
4 ss potetmel
1/2 løk
1 ts muscat
1 ts pepper
1 ts ingefær
4 dl melk/fløte
2 egg
3 kg fisk (halvparten torsk og halvparten hyse)
6 ss salt
6 ts bakepulver
12 ss potetmel
1 og en halv løk
3 ts muscat
3 ts pepper
3 ts ingefær
6 egg
Slik gjør du:
Fisken males først to ganger i kvern. Ha fisken i bollen til kjøkkenmaskinen og ha oppi salt og kjør til fiskefarsen "setter" seg. Ha så i resten av krydderiene og finhakket løk og kjør til krydderiene er godt blandet inn.
Start så maskinen opp igjen og ha i eggene og så melken/fløten litt etter litt. Spe til deigen er glatt og fin. Stek en prøvekake, smak og juster deigen til riktig smak. Stek kakene gyldenbrune i solsikkeolje eller annen olje uten smak.
Serveres med revne gulrøtter eller smørdapede små gulrøtter og erter.
Hjemmelagd remulade er også godt til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar