Annonse

fredag 10. juli 2015

Lammeskanker i mørkt øl på 30 minutter!!!

Tidligere i år la jeg ut en oppskrift på lammeskanker i mørkt øl. Nydelig mat, men det tok meg 5 timer å lage. Har du ingenting å gjøre er dette OK tid, men lammeskanker er godt og du har vel ikke 5 timer til rådighet hver dag???

Så jeg tenkte: Kan det fungere i Tupperware-trykkokeren jeg har på prøve akkurat nå?



Ingredienser til to sultne:

3 ss  olivenolje

3 ss smør 

2 stk  lammeskank 
1/2  hakket løk 
litt sellerirot
to til tre gulrøtter
litt kålrot
2 fedd hakket hvitløk 
3 dl  mørkt øl (gjerne Irsk)
½ l  lammekraft 
2 stk  laurbærblad 
1-2 ss lammekrydder (Jacobs)


Slik gjorde jeg:

Ha litt oje og smør i en jerngrytte og brun skankene på alle sider. 

Salte og pepre godt. 

Ta ut skankene og legg dem til side før du har løk, hvitløk og grønnsaker i passe terninger opp i gryta. Dette brunes lett og lammekraft og laurbærblad pluss lammekrydret tilsettes.

Så har du løken og grønnsakene over i Tupperware trykkokeren og legger lammeskankene oppå.
Tilsett øl slik at skankene er nesten dekket. Pass på at max-merket på trykkokeren ikke overskrides!
Sett på lokket og inn i mikrobølgeovnen på 800 Watt i 30 minutter.




Ta ut av ovnen og la stå i ti minutt til trykket er utjevnet og ta av lokket.

Legg lammeskankene til sides, ta ut laurbærbladene og kjør sammen grønnsakene med en stavmikser til en saus. Tilsett litt fløte om du vil ha en enda fyldigere og mildere saus.

Mens lammeskankene blir godmat i trykkokeren lager du en potet- og sellerirotstappe med 2/3 poteter og 1/3 sellerirot som kokes til det er skikkelig mørt. Mos sammen med salt og pepper og en god klatt smør før kjelen tas av varmen og ett egg tilsettes under kraftig røring. 

Vil du ha en smidigere stappe kan den spes med litt fløte.

En annen variant er å lage bakt potet. Bakepotet bakes i stekeovn i 90 minutter på salt. Skær toppen av potetene og ta ut potetmassen som blandes med stekte baconbiter og baconfett. Så legges potet og baconmassen tilbake i skallene og får et dryss av Parmesan før de returnerer til stekeovnen slik at osten får farge. Denne varianten er brukt i denne sammenhengen.

En kraftig italiener, gjerne en Ripasso serveres til

Super middag på nøyaktig 40 minutter, slå den du!!!!!!!!!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar