Tartar hot dogs
250 g rørt tatar 1 lyst brød med fast innmat smeltet smør Sopp-ketsjup 150 g shitakesopp 1-2 sjalottløk 1 ss olje 2 ss konsentrert tomatpuré 2-3 ss sherryeddik 1 ss sukker (eller etter smak) 1 klype chiliflak ev. litt vann salt og pepper Friterte løkringer 3-4 sjalottløk 1 dl melk 2-3 ss mel olje til frityr Sellerimajones med løpstikke 1/4 sellerirot 3 dl nøytral olje 1 beger pasteurisert eggeplomme (tilsvarer to eggeplommer) 1 stor ts dijonsennep 2 ts sherryeddik 1-2 ss finhakket løpstikke salt og hvit pepper SLIK GJØR DU |
Rørt tartar
Tartaren røres som en klassisk fransk tartar. Hakk eller skrap kjøttet, og rør det godt sammen med resten av ingrediensene. |
Tartar hot dog
Kjøttet deles i fire porsjoner, rulles i plastfolie til en pølse og legges i kjøleskapet. Brødet skjæres i avlange biter som skjæres til som et slags pølsebrød. De pensles med smeltet smør og stekes gylne og sprø i varm ovn. Sellerimajones Skjær renset sellerirot i terninger, og bland dem med olje i en liten gryte. Varm opp og la det småkoke på svak varme i omtrent 30 minutter. Sellerien skal ikke få farge. Sil fra sellerien, det er oljen som skal brukes. Kast restene av sellerien. La oljen avkjøles og bruk den i majonesen. Pisk eggeplomme, sennep, eddik, salt og pepper sammen. Ha så i oljen, litt etter litt til passe konsistens. Smak til med finhakket løpstikke. Soppketsjup Finhakk soppen og stek i olje sammen med finhakket sjalottløk til alt er mørt. Ha i tomatpuré, eddik, sukker, chili og litt vann. La blandingen koke sammen. Smak til og avkjøl. Friterte sjalottløkringer Skjær sjalottløk i ringer på omtrent fem millimeter. Ha dem i litt melk. Vend dem i mel tilsatt litt salt. Rist av melet som ikke henger på. Friter ringene i olje til de er sprø. Endelig kan hot dogen settes sammen. En pølse av tartar i hvert brød, så en stripe sellerimajones, en stripe soppketsjup og fritert løk på toppen. Grønn pynt etter smak! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar