Annonse

fredag 10. juli 2015

Prices tartar hot dog


Jeg har noen matlagere jeg følger på TV. Brødrene Price er blant favorittene. De lager guttemat av høy kvalitet med et glimt i øyet. Formell utdanning? Nei, men interesse og hengivenhet til gode råvarer og matens opprinnelse, ja!!

Denne oppskriften er noe av det mest fantasifulle jeg har kommet over og jeg har tillatt meg å knabbe den, - i stor hengivenhet.

Jeg bøyer meg i hatten og lover at jeg skal klare å finne min egen vri på dette vindunderet av en pølse i brød!


Når pølsen består av rått oksekjøtt blandet til en rørt tartar og pølsebrødet er en uthult bit av et helt brød, så er det helt sikkert at dette ikke er et vanlig pølsemåltid fra bensinstasjonen. I tv-serien Munter mat lages det hot dog som ikke bare er  utenom det vanlige.

LITT OM OPPSKRIFTEN
Vanskelighetsgrad: Middels Type: Forrett/smårett
Hovedingrediens: Storfe 

INGREDIENSER
Rørt tartar (stor porsjon)
ca. 800 g flatbiff2 ss finhakket sjalottløk
1-2 ss finrevet pepperrot
2 ss grov, fransk sennep à l'Ancienne 

1 ss finhakket persille
1 ss finhakket, frisk estragon
1 ss kapers
3-4 ss olivenolje
page1image12680
Tartar hot dogs
250 g rørt tatar
1 lyst brød med fast innmat smeltet smør

Sopp-ketsjup
150 g shitakesopp
1-2 sjalottløk
1 ss olje
2 ss konsentrert tomatpuré 2-3 ss sherryeddik

1 ss sukker (eller etter smak) 1 klype chiliflak
ev. litt vann
salt og pepper


Friterte løkringer
3-4 sjalottløk 1 dl melk 2-3 ss mel olje til frityr

Sellerimajones med løpstikke
1/4 sellerirot
3 dl nøytral olje
1 beger pasteurisert eggeplomme (tilsvarer to eggeplommer) 1 stor ts dijonsennep
2 ts sherryeddik
1-2 ss finhakket løpstikke
salt og hvit pepper


SLIK GJØR DU
page2image10376 page2image10536 page2image10696 page2image10856 page2image11016 page2image11176 page2image11336 page2image11496 page2image11656 page2image11816 page2image11976 page2image12136 page2image12296 page2image12456 page2image12616 page2image12776 page2image12936 page2image13096 page2image13256 page2image13416 page2image13576 page2image13736 page2image13896 page2image14056 page2image14216
Rørt tartar
Tartaren røres som en klassisk fransk tartar. Hakk eller skrap kjøttet, og rør det godt sammen med resten av ingrediensene.
Tartar hot dog
Kjøttet deles i fire porsjoner, rulles i plastfolie til en pølse og legges i kjøleskapet.
Brødet skjæres i avlange biter som skjæres til som et slags pølsebrød. De pensles med smeltet smør og stekes gylne og sprø i varm ovn.

Sellerimajones
Skjær renset sellerirot i terninger, og bland dem med olje i en liten gryte. Varm opp og la det småkoke på svak varme i omtrent 30 minutter. Sellerien skal ikke få farge. Sil fra sellerien, det er oljen som skal brukes. Kast restene av sellerien.
La oljen avkjøles og bruk den i majonesen.
Pisk eggeplomme, sennep, eddik, salt og pepper sammen. Ha så i oljen, litt etter litt til passe konsistens. Smak til med finhakket løpstikke.

Soppketsjup
Finhakk soppen og stek i olje sammen med finhakket sjalottløk til alt er mørt. Ha i tomatpuré, eddik, sukker, chili og litt vann. La blandingen koke sammen. Smak til og avkjøl.

Friterte sjalottløkringer
Skjær sjalottløk i ringer på omtrent fem millimeter. Ha dem i litt melk. Vend dem i mel tilsatt litt salt. Rist av melet som ikke henger på. Friter ringene i olje til de er sprø.
Endelig kan hot dogen settes sammen. En pølse av tartar i hvert brød, så en stripe sellerimajones, en stripe soppketsjup og fritert løk på toppen.
Grønn pynt etter smak!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar