Annonse

søndag 12. april 2015

Finnbiff eller Reinskav, kjær mat har mange navn

Med NordNorge som bakgrunn må vi av og til lage denne enkle, men utrolig nydelige retten. Utførelsen varierer selv om grunnprinsippet alltid er det samme. Skikkelig reinkjøtt får du hos de fleste produsenter. Likevel er noen bedre enn andre. I går fikk vi tak i kjøtt fra Smedstuen gard og det er mørere og i tykkere skiver enn det mange av de andre leverer.



Slik gjør vi det:

Kjøttet halvtines før det brunes i veldig varm panne. Når det er brunt settes temperaturen ned og en grovt opphakket løk stekes i en panne ved siden av. Når løken er gylden has den over i panna der kjøttet er. Mens dette surrer videre kuttes godt med sjampinjong i litt tykke skiver og stekes i den pannen vi stekte løken i. Når ferdig helles soppen over til kjøttet og løken.

Det blir en del smør på denne måten, men reinkjøttet er så magert at det må til om smaken skal bli bra.

Så tilsettes litt viltkrydder, noen knuste einebær, en slant rødvin om du har, salt og pepper og en halv liter fløte.

La det hele koke til fløten tykner og du får en skikkelig viltsaus.

Imens damper du rosenkål og Gulløyepoteter fra Troms (om du får tak i). Mandel er ikke så hakkende galt det heller.

Så er det bare å spise til du hører suset fra vidda

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar