Annonse

mandag 13. april 2015

Lettsaltet Uer

Lettsaltet Uer er en favorittrett her i huset. Perfekt mandagsmat fordi det er godt og ikke minst lettvint. Når vi rusler forbi fiskedisken plukker vi nesten alltid med oss et halvkilo til to og hiver i frysen så snart vi er hjemme igjen.



Det som er synd er at det aldri er uerhoder å oppdrive lengre.

Hodet har nemlig utrolig gode små fiskestykker i nakken og i kjakene i tillegg til at hjernen er en utsøkt delikatesse.

Som sagt er dette verdens enkleste rett å tilberede. Det er bare å koke opp vann i en passende kjele og la fisken trekke ca 10 minutter. Mandelpoteter, litt grønnsaker og persillesmør og dett var dett.

Til slutt: Uer er en fet fisk med masse Omega 3, så det er i tillegg sunt, og det kan vel passe bra på en mandag.

2 kommentarer:

  1. Helt enig, men det må også flatbrød til.
    Til denne retten er kun vann som duger.

    SvarSlett