Annonse

torsdag 24. september 2015

Sprøstekt Rødspette


Flatfisk er en av favorittene mine. Nydelig fiskefett som gjør at det sjelden blir tørt. De er forholdsvis lette å filetere og beina er enkelt å handtere.

Og så smaker det bare helt fantastisk!

Jeg husker at som guttunge pleide jeg å ligge i fremme robåten å stikke rødspette på sandgrunnen. 
Det skjedde i fjæra nedenfor besteforeldrene mine sin gård.

Sjølfisket og så rett i panna etterpå, det var snadder det!








Dette trenger du til to personer:

En rødspette på ca en kilo
mel
smør til steking
salt og pepper
kokte mandelpoteter
sitron
remulade

Slik gjør du:

Vask og tørk fisken og del den i passe stykker.
Kok poteter og lag en melblanding med salt og pepper.
Vend fisken i melblandingen og stek i rikelig med smør på forholdsvis sterk varme til skinnet er sprøtt.
Sett ned varmen og stek videre til fisken slipper benet.

Server med potetene, agurk, en sitronbåt og en god remulade. Så enkelt og vanvittig godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar