Høsten er fårikål-tid, men er det fint vær og mye sopp og bær i skogen, er det ofte man kommer hjem skrubbsulten. Skal du da vente i to timer før middagen er på bordet, kan de fleste gå på veggen.
Da er løsningen: Trykkoking!!
Vi har to slike kjeler, den ene en billig og god fra IKEA og den andre i plast fra Tupperware.
Tupperware-kokeren er til bruk i mikrobølgeovnen og der skal fårikålen stå i 30 minutter under fullt trykk.
Oppskriften er superenkel: Legg ett kilo fårikålkjøtt og nok kål i båter lagvis i trykkokeren. Om du vil ha en jevnet saus putter du kjøttet i en plastpose med mel og rister rundt til alle siden på kjøttet er dekket.
Så er det bare å helle på 3 - 4 dl vann og ha på salt og en neve hele pepperkorn og sette på lokk og inn i mikrobølgeovnen på fullt i 30 minutter.
Vent mens trykket reduseres slik at den gule trykkmåleren faller ned. Åpne lokket og server med nykokte mandelpoteter.
Supermat!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar