Annonse

søndag 20. september 2015

Fårikål i en fei. Høyt trykk er løsningen!

Høsten er fårikål-tid, men er det fint vær og mye sopp og bær i skogen, er det ofte man kommer hjem skrubbsulten. Skal du da vente i to timer før middagen er på bordet, kan de fleste gå på veggen.

Da er løsningen: Trykkoking!!



Vi har to slike kjeler, den ene en billig og god fra IKEA og den andre i plast fra Tupperware.

Tupperware-kokeren er til bruk i mikrobølgeovnen og der skal fårikålen stå i 30 minutter under fullt trykk.

Oppskriften er superenkel: Legg ett kilo fårikålkjøtt og nok kål i båter lagvis i trykkokeren. Om du vil ha en jevnet saus putter du kjøttet i en plastpose med mel og rister rundt til alle siden på kjøttet er dekket.

Så er det bare å helle på 3 - 4 dl vann og ha på salt og en neve hele pepperkorn og sette på lokk og inn i mikrobølgeovnen på fullt i 30 minutter.

Vent mens trykket reduseres slik at den gule trykkmåleren faller ned. Åpne lokket og server med nykokte mandelpoteter.

Supermat!!!



1 kommentar:

  1. Fantastisk - skal testetes ut! Har en slik trykkoker, og har hatt god erfaring med Pinnekjøtt på under tre kvarter. Går du over halvtimen så må man ta ut trykkokeren fra mikro ovnen, vente til trykket har falt og sette i gang igjen de siste 10 minuttene (dette ifølge Tupperware)

    SvarSlett