La vita è troppo breve per mangiare male (livet er for kort til å spise dårlig mat.) ---Matfoto: Jorunn Hagrup
Annonse
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(22237182)a(2494934)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(' ');
onsdag 23. september 2015
Ovnsbakte nypoteter er nydelig!
Nå er nypotetene på sitt beste og jeg synes det er alt for lite oppskrifter på potet. Kokt er godt og stekt nydelig, bakt er en god variant, men mange andre oppskrifter er også spennende å prøve seg på. Denne minner om de grillpotetene vi bruker ofte, men krydderne og smakene ikke helt de samme.
Dette trenger du til 4 personer
600 g nypoteter, både røde og gule
2 hvitløksfedd
et par kvister timian og/eller rosmarin
1/2 sitron
mild olivenolje
salt og pepper
hakkede urter som gressløk, persille, kjørvel, estragon, dill
Og sånn gjør du:
Del opp potetene i halve eller i båter slik at alle har omtrent samme størrelse. Legg de i en ildsat form og hell over en god slump olje. Ha oppi urtekrydderkvastene og krydre med salt og pepper og hakket hvitløk. Så rører du rundt til potetene har fått olje og krydder over det hele. Sett i stekeovnen på 220 grader (varmluft) i ca 30 minutter til potetene er møre og har fått fin farge i kantene.
Når du skal servere drysser du hakkede urter over, og har du Blomkarse eller gressløkblomster i hagen blir det smakfull og nydelig pynt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar