Annonse

søndag 20. september 2015

Noen som husker Racletten??????

Fant raklett-dingsen i kjelleren her forleden dag og fant ut av vi skulle oppfriske gamle kunster. Raclett-ost var faktisk på tilbud på Meny og så var det bare å begynne å samle ingredienser.

Litt biffkjøtt ble rotet fram i fryseren og kuttet i tynne skiver mens det var halvtint. En passe stor svinekotelett kuttes i tynne strimler og litt godt bacon i skiver får følge med det andre kjøttet.

Poteter skrelles, kokes og hodes varme.






Jeg bruker tre rømmebaserte sauser.
  1. Dijonsennep og rømme røres sammen med litt sukker og salt. Her må man smake til styrken selv
  2. Rømmen røres sammen med litt ketchup og søt chilisaus pluss salt og pepper og litt sitron etter smak. For ekstra futt et par teskjeer med Tigersaus.
  3. Rømme blandes sammen med blåmuggost og litt salt og pepper
Så er det bare å sette sakene ut over bordet rundt racletten og steke kjøtt, smelte ost, dele opp poteter og i det hele tatt kose seg.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar