Annonse

tirsdag 24. mars 2015

Dagoberts smørbrød

I serien Guttemat, presenteres retter som ofte ikke passer på hvit duk og med sølvbestikk. Klart at det finnes jenter som også liker slikt, men ærlig talt dette er ikke mat du serverer på en første date!!!

Ett Dagobert-smørbrød er antakelig umulig å spise. Men at dette er mat for Gutta er det liten tvil om. I USA finnes det restauranter som reklamerer med slike sandwicher. I Norge ville et slikt smørbrød sikkert kostet 600 kroner.




  • Lag 1: Parmaskinke, paprika, melon og bladsalat. 
  • Lag 2: Roastbiff, dansk remulade, hakket sylteagurk, syltet pepperrot, bladsalat og nykvernet pepper. 
  • Lag 3: Biff tartar, hakket rødløk, sylteagurk, rødbeter, kapers, pepperrot og bladsalat. 
  • Lag 4: Saltet oksekjøtt, pepperrotkrem, rød løk i ringer og syltet grønnsaksmiks. 
  • Lag 5: Gåselever, vingelé, bringebær, syltede valnøtter og bladsalat. 
  • Lag 6: Dansk leverpostei, stekt champignon, bacon, sylteagurk i skiver og bladsalat. 
  • Lag 7: Stekt ribbe, svisker, rødkål og bladsalat. 
De sju smørbrødene smøres med et raust lag kvitseidsmør og stables så oppå hverandre på en bunn bestående av en skalpert blomkål. Plasser en siste brødskive på toppen, og stikk en stor grillgaffel gjennom smørbrødene og ned i blomkålen for å holde balansen. Pyntes med én oliven på toppen. 

Laget av: 

Bent Stiansen, som siden 1994 har drevet Statholdergaarden og Statholderens Krostue i Kvadraturen i Oslo sentrum. Stiansen vant Bocuse d’Or i 1993, og er i september aktuell med boken «Stiansen inviterer til fest».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar