Annonse

fredag 27. mars 2015

Forloren Ferdinand


Dagens rett er en variant av Forloren Hare, noe som av og til var på søndagsmenyen til min kjære farmor. Hennes versjon var utrolig god, men den inneholdt ikke kalvekjøtt eller mange av de andre ingrediensene. Den ble også stekt i hennes bakerovn som selvfølgelig var vedfyrt. I mitt miderne kjøkken ligger Ferdinand i Sous Vide på 63 grader i 2,5 timer

1/2 kg Kalvefarse blandes med salt, pepper, finkuttet sjalottløk og ett egg. Farsen fordeles jevnt utover plastfolie. Dekkes med serranoskinke hakkede nøtter og urter og revet mozzarella. Rulles sammen til en pølse som pakkes tett i folie og legges i en vakuumpose.

Sous Vide i to og en halv time på 63 grader.
Tas ut av SV-posen og brunes rundt om i en varm panne med godt smør.

Skjæres i skiver og serveres med dampede poteter (melne) og gulrøtter i tillegg til en trivelig fløtesaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar