Annonse

tirsdag 24. mars 2015

Mat i Barcelona


God mat og drikke blir stadig viktigere når vi er ute og reiser. Alt fra en kopp kaffe, en croisant eller egg og bacon på en fortausrestaurant, til 19 retter på en topp restaurant gir minner som virkelig er verdt å ta vare på.




De siste årene har vi vært i Barcelona noen ganger og her er mine anmeldelser på TripAdvisor fra de spisestedene vi har kost oss på, samt noen inntrykk fra andre flotte ting å oppleve:


Byen er et skikkelig Colombi-egg. Her er storby, grønne lunger og verdens fineste bystrand. Den er også et mat-mekka, med all verdens mat. Likevel er det hovedvekt på spanske råvarer av beste kvalitet. Det gjelder å komme litt utenfor allfarvei og de verste turistfellene for å finne det originale kjøkkenet der de innfødte spiser. 


Når nå det er sagt, så er det noen restauranter som er i ferd med å bli moderne ikoner.

Tickets er et Rock n Roll sirkus med stjerne i Guide Michelin. Bestiller du og din kjære en Surprice Menu får dere 19 retter og en flaske god Cava for ca 1700 kr, noe som er et røverkjøp sett i forhold til tilsvarende mat her hjemme. Når betjening og trivsel overgår det meste, er dette et klart førstevalg. Dette er en av de fire til fem avleggerne etter El Bulli, som i flere år var regnet som verdens beste restaurant.
Det eneste problemet er at det er utrolig vanskelig å få bestilt bord der, men om en bare står på, er det fullt mulig. 
Tickets





Matmarkedet " La Boucheria"  er et kapittel for seg selv. Her finner du norsk klippfisk side om side med den beste Iberico-skinken og frukt, nøtter, blomter og alt hva du eller trenger til et utsøkt måltid.  Noen av bodene dekker også på en enkel tallerken til deg og finner fram et glass vin som passer utmerket til. Et ypperlig sted til en tidlig brunch.

Matmarkedet

Cera 23 åpenbarer seg som et hull i veggen i en trang gate i en av de gamle bydelene. Når du kommer inn, ser du et elegant og nærmest minimalistisk lokale der kelnerne og kokkene gjør sitt beste for å gi deg en fantastisk opplevelse med mat og tilhørende vin.

Etapes ligger like bak universitetsområdet og hører heller ikke til mest prangende spisestedene i Europa. Jeg skrev vel i min anmeldelse av stedet at jeg håpet de ikke får en stjerne i Guide de Michelin. For får de det, vil noe av oppmerksomheten gå til å opprettholde denne stjerneen i stedet for å levere mat av ypperste klasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar