Annonse

tirsdag 24. mars 2015

Kjøtt i mørtna


Denne retten har flere navn og er skikkelig gammeldagsmat, slik mine besteforeldre brukte å lage på søndagene. Da luktet det brunsaus over hele området. Nammmmm!!!



Lammekjøtt skæres i litt store biter, brunes på alle sider i smør. Krydres med salt og pepper. 
Lag en brun saus slik:
Smelt en to til tre spiseskjeer smør og tilsett samme mengde mel. Dette brunes godt og tilsettes en finhakket løk. Så spes sausen med avkok fra pannen kjøttet er stekt i pluss en halvliter suppebuljong (Maggi). Sausen smakes til med salt og pepper, litt dijonsennep, en dasj eller to med soyasaus og gjerne litt surt og litt søtt.

Jorunns saus starter på samme måte, men hun smaksetter sausen med salt og pepper pluss litt kanel.

Kjøttet has over i sausen og det hele surrer et par timer til smakene har satt seg og kjøttet er mørt.

Serveres med Grønnerterstuing og poteter. Tyttebær er godt for de som liker det. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar