Denne symfonien av klippfisk, hvitløk og god olivenolje fortjener Gulløye poteter eller i alle fall en utmerket Mandelpotet.
Ingredienser: (gir 4 forretter eller 2 hovedretter)
- 500 gram ferdig utvannet klippfisk
- 500 gram skrelte poteter, gulløye er ideelle
- 1,5 dl olivenolje
- 1,5 dl oppvarmet melk
- 3 ss creme fraiche
- 3 fedd presset hvitløk og en sjalottløk
- timian + et laurbærblad
- salt og pepper + 3 pepperkorn
- 1 sitronbåt og noen sorte steinfrie oliven
- litt brødrasp og revet parmesan
Slik gjør du:
Vann ut fisken som på pakken.
Kok opp 3 dl vann, ha i sjalottløken, laurbærblad, timian og 3 pepperkorn. La alt småputre i 10-12 minutter. Ha i 7 dl kaldt vann, så fiskestykkene. Kok opp, og la småkokoke eller trekke i 5-6 minutter. Avkjøl noe i kokevannet, sil av fisken og plukk den fra hverandre med to gafler.
Imens har du kokt de skrelte potetene, silt av og dampet dem tørre, før du moser dem. Aller best blir potetene om du kjører de en time i Sous Vide ved 84 grader. Ha fisken i en kjele med halvparten av olivenoljen, damp den litt. Bland i potetene, rør i resten av olivenoljen, så den varme melken. Smak til med kvernet sort eller hvit pepper, hvitløken og creme fraiche. Rør godt.
Fordel i to eller flere ildfaste former, ha over litt brødrasp og revet parmesan eller Mozzarella, og gratiner noen minutter i varm ovn. Servert den med deilig sprøtt italiensk flatbrød (kjøpt hos Meny). En god italiener passer til denne retten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar