Alle som har forsøkt seg på denne klassikeren vet at det er vanskelig å varme opp fløte- eggblandingen til riktig temperatur. gir du deg for tidlig, dvs ved ca 75 grader, blir Creme brulee’en for bløt og om du går over 85 grader blir den alt for fast. I Sous Vide får du kontroll over sakene.
Da er det bare å sette vannbadet på 84,5 grader og sette i gang.
INGREDIENSER til 4 porsjoner
- 3 dl fløte
- 43 gram sukker
- 4 eggeplommer
- 1/2 vaniljestang
SLIK GJØR DU DET
Ha fløte, sukker og egg i en blender og kjør det sammen.
Del opp vaniljestangen i to og skrap ut frøene av den ene halvdelen. Bland inn vaniljefrøene og hell alt i en Zip-lock pose. Få ut luften i posen ved å senke den ned i vann og zip igjen.
(Pass på at du har Zip-lock poser som tåler varmt vann. Hvis ikke kan du legge Zip-lock-posen i en vakuumpose og vakumere og forsegle denne)
Legg posen i vannbadet i ca en time.
Halvveis i prosessen tar du posen opp og rister den godt før du legger den tilbake i Sous-Viden.
Når den er ferdig, tar du den opp, rister den litt igjen og klipper hull i et hjørne. Så heller du blandingen opp i 4 Ramekin-former og setter disse kjølig til Creme Brulee’en har stivnet.
Før servering strør du over et fint lag med sukker som karamelliseres med en Creme Brulee brenner før du serverer mesterstykket.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar