Du bør vel vite om den du vil imponere med denne retten, liker østers. Hvis du er sikker, kan dette være veien til en spesiell persons hjerte. Er du usikker kan du jo starte med noen glass Champagne først-
8 østers
3 dl champagne
1 dl eggehvite
1/2 sitron
1 blad tørkede alger
Blæretang til anretning, eventuelt grovt salt
3 dl champagne
1 dl eggehvite
1/2 sitron
1 blad tørkede alger
Blæretang til anretning, eventuelt grovt salt
Åpne østersene med en østerskniv. Lukt på hver enkelt for å sjekke om de er bra. Østers skal lukte friskt hav, gjør de ikke det så skal de ikke brukes. Løsne østersen fra skallet, men la den bli liggende.
Ta vare på østerssaften, den skal siles. Tilsett champagne, 1 ts sitronsaft og eggehviten i østerssaften. Miks med en stavmikser og ha over i en Espumaflaske.
Tilsett en gasspatron, rist flasken.
Sjekk at skummet har fått fast konsistens. Tilsett ytterligere en gasspatron for fastere skum.
(Har du ikke Espumaflaske så kan du skumme med en stavmikser. Det blir ikke like fast resultat, men helt ok.)
Kutt de tørkede algene i fine, tynne strimler.
(Har du ikke Espumaflaske så kan du skumme med en stavmikser. Det blir ikke like fast resultat, men helt ok.)
Kutt de tørkede algene i fine, tynne strimler.
SERVERING/OPPLEGGING:
4 østers pr person legges på en tallerken, med litt blæretang. Det er dekorativt, og hjelper østersene å stå stødig. Får du ikke tak i tang, så bruk litt grovsalt og bland inn litt hele kryddere som for eksempel svart pepper, stjerneanis og kanelstang. Legg litt på tallerken og det har samme effekt.
Ved servering sprøytes litt champagneskum på hver østers. Dryss litt tørkete alger på toppen
4 østers pr person legges på en tallerken, med litt blæretang. Det er dekorativt, og hjelper østersene å stå stødig. Får du ikke tak i tang, så bruk litt grovsalt og bland inn litt hele kryddere som for eksempel svart pepper, stjerneanis og kanelstang. Legg litt på tallerken og det har samme effekt.
Ved servering sprøytes litt champagneskum på hver østers. Dryss litt tørkete alger på toppen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar