Annonse

tirsdag 24. mars 2015

Jorunns kyllingsuppe

Lørdagslunsj eller noe varmt å ta med på tur. Overrask din kjære med en suppe med litt sting i når lufta er skarp og klar. Viktigste tilbehør er en suppetermos, en mandolin og to glass. En italiener med en viss karakter er ikke dårlig selskap.



Ingredienser
400 g kylling/kalkunkjøttdeig
Til sammen en halv liter løk, kål, gulrot, sellerirot og/eller andre grønnsaker som finsnittes på mandolin. Hvitløk etter smak som renses, knuses og finhakkes.
1 liter god kraft eller Maggi suppebuljong
Kjøttdeigen røres godt med litt salt, så tilsettes ett egg, litt melk, pepper og.chili,
Kok opp buljongen og smaksett den med salt, pepper og chili. Så lages små boller med to teskjeer som has i den kokende buljongen og lar dette syde i noen minutter til bollene er ferdige.
Så has de finsnittede grønnsakene oppi gryta og det hele får et oppkok.

Serveres med godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar