Takk til Freddy dos Santos, mora hans ho Klara og Wenche i TV2 som fant denne fantastiske varianten av Bacalao!
Bacalao á la Klara dos Santos
Ingredienser
- 400 gram klippfiskloins
- 250 gram poteter
- 1 pakke omelettbacon
- Noen brokkolibuketter
- 1 boks kikerter
- 1 løk
- cherrytomater
Slik gjør du:
- Kok poteter og skjær i skiver.
- Kok brokkolibuketter i 2-3 min.
- Surr omlettbacon og løk i panne i litt olivenolje.
- Kok utvannet fisk i 2-3 min (usaltet vann).
- Rens fisken og del den i små stykker.
- Skyll kikerter / bønner i kaldt vann og la vannet renne godt av.
- Smør en ildfast form med litt olivenolje.
- Legg lagvis, kikerter, poteter i skiver, brokkoli og fisk delt i små stykker.
- Fordel over løk og bacon.
- Ha olivenolje over tilslutt.
Stek i varm stekeovn 180 oC i 15 -20 min.
Pynt med tomater og kokte egg delt i skiver.
Server gjerne sammen med ris eller en grønn salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar