Annonse

mandag 23. mars 2015

Brine (Saltlake)

Å legge kjøtt i saltlake noen timer før det stekes, er en gammel metode som nå er gjenoppdaget av en rekke kjente kokker. Årsaken til at dette har gått i glemmeboka er vel at det tar tid og at man må planlegge i stedet for å bare hente noe halvfabrikata i butikken. Heston Blumenthal har flere oppskrifter både i bøkene sine og på YouTube der han forklarer hvordan dette gjøres.



200 gram salt og 2,5 liter vann (pluss evt. annet krydder etter ønske) blandes godt til saltet er oppløst. Ha kjøttet oppi saltlaken, dekk til og sett i kjøleskapet over natten. Ta kjøttet opp og legg i kaldt vann i opp til en time. Om det er store kjøttstykker skifter du vann flere ganger. Ta opp kjøttet og tørk det godt med kjøkkenpapir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar