Skanken befinner seg nederst på låret. Dette er seigt kjøtt som må ha lang tilberedningstid. Men tar du den tiden dette trenger, får du en rett med utrolig mye smak og en opplevelse av de skjeldne. Sausen med det mørke ølet blir utsøkt!
Husk å kjøpe rikelig med mørkt øl. 4 timers koketid kan bli trivelig med en Bayer til!
3 ss olivenolje
3 ss smør
2 stk lammeskank
1/2 hakket løk
litt sellerirot
to til tre gulrøtter
litt kålrot
2 fedd hakket hvitløk
3 dl mørkt øl (gjerne Irsk)
½ l lammekraft
2 stk laurbærblad
1-2 ss lammekrydder (Jacobs)
Slik gjør du:
Ha litt oje og smør i en jerngrytte og brun skankene på alle sider.
Salte og pepre godt.
Ta ut skankene og legg dem til side før du har løk, hvitløk og grønnsaker i passe terninger opp i gryta. Dette brunes lett og lammekraft og laurbærblad pluss lammekrydret tilsettes.
Så legges skankene tilbake i gryta og det tilsettes øk slik at skankene er nesten dekket. Legg på lokk og la det surre i 4 -6 timer til kjøttet faller av beina.
Serveres med en potet- og sellerirotstappe lagd med 2/3 poteter og 1/3 sellerirot som kokes til det er skikkelig mørt. Mos sammen med salt og pepper og en god klatt smør før kjelen tas av varmen og ett egg tilsettes under kraftig røring.
Vil du ha en smidigere stappe kan den spes med litt fløte.
En kraftig italiener, gjerne en Ripasso serveres til
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar