Annonse

tirsdag 24. mars 2015

Sous Vide, tid og temperatur

Når man begynner med sous vide vil man fort finne ut at det hovedsakelig dreier seg om du variabler for å få et godt resultat: tid og temperatur. 



En av de mange fordelene med sous vide er evnen til å reprodusere resultater, så når du har kommet frem til hvilken tid og temperatur som passer deg best på en bestemt stykning av kjøtt kan du oppnå det samme perfekte resultatet igjen og igjen.

Hva som er riktig tid og temperatur er selvsagt individuelt, men på denne siden vil vi komme med våre egne favoritter som du kan bruke som et utgangspunkt. Alle tidene her (på kjøtt og fisk) tar sikte på såkalt medium stekt, så hvis du vil forandre på det foreslår vi i første omgang å justere temperaturen enten ned eller opp.

Hvis du vil ha tilgang på en større mengde med forslag på tid om temperatur anbefaler vi å kjøpe boka Modernist Cuisine at Home eller 5-bindsverket Modernist Cuisine. Den amerikanske matematikeren og hobbykokken Douglas Baldwin har også gitt ut en bok som heter "Sous vide for the home cook", hvor stor deler av den ligger ute gratis på nett på forfatterens hjemmeside.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar