Annonse

mandag 23. mars 2015

Kamskjell med Bloody Mary Espuma og akevittgele


Dette er den ultimate starten, om du vil imponere din kjære. Blody Maryen er superspesiell både i måten den serveres på og den fantastiske smaken. Vodka-gele i litt crazy farge skjerper oppmerksomheten og kamskjell stekt kort tid på høy varme er rene kjærlighets-serumet.

Bloody Mary Espuma
Ingredienser:
250 ml Tomato juice
170 g Tomat puree
50 ml Vodka
20 g tomat pasta på tube
2 blad gelatin
3 g melis
1 g salt
1 g pepper
1 ml Tabasco
1 ml sitron juice
1 ml Worcestershire saus


Slik gjør du:
Smaksett tomatpureen,  tomat-juicen og tomat pastaen med salt, pepper, 

Ha i Tabasco, lift sitron juice og Worcestershire saus og løs opp sukkeret fullstendig i blandingen. 

Press ut vannet av gelatinet og løs opp i varm vodka (50 °C), så røres det godt sammen med  tomat- mixen. 
Passer blandingen gjennom en finmasket sil og ha den i en 0,5 liters Gourmet Whip Espuma. Skru på 1 iSi cream charger og rist som bare rakkern i 30 sekunder før den settes i kjølen minst 6 timer. Rist igjen før servering.

Server med ristede kamskjell, liten selleristang og vodkagele.

Kamskjell
Bruk helst friske kamskjell, men også fryste er godt. Stekes i en blanding av smør og en nøytral olje på høy varme i en jernpanne. Salt og pepper. Husk at kamskjell ikke må stekes for mye. Da blir de til viskelær. Karamellisert overflat og litt rå i midten er det vi er på jakt etter.

Vodka- eller Aquavitgelé

20g gelatin
80ml varmt vann
30ml kaldt vann
50ml kald vodka/Aquavit

Ha gelatinen i det varme vannet og løs den opp. Bland inn det kalde vannet og ha i vodkaen. Så kan du ha i litt matfarge avhengig av hva du skal bruke geleen til. Ha geleen i glass eller andre former avhengig av hvordan du skal bruke den.
Settes i kjøl til geleen er stiv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar