Annonse

lørdag 2. januar 2016

Kronhjortfilet med soppstuing og mandelpotetmos

Vi er så heldige å ha en hjortefarm bare et steinkast unna og fikk tak i et stort stykke ytrefilet av Kronhjort like før jul. Dette er fantastisk kjøtt som må behandles deretter. Og er et måltid hvor råvarene får komme til sin rett, uten mye fiksfakseri.














Først lagde jeg en soppstuing på skogssopp, litt finhakket løk og fløte, og selvfølgelig litt smør.
Smaksatt med salt og pepper.

Mandelpoteter ble kokt og moset sammen med en god klatt smør og spedd med fløte. Baconterninger ble stekt og blandet inn i mosen og det hele smaksatt med salt og pepper. Mosen fordeles i ildfaste porsjonsformer og en blanding av Cheddar og Manchego.

Fileten var allerede trimmet for sener fra produsenten. Den ble lagt på kjøkkenbenken en times tid for å få romstemperatur. Så ble den saltet og pepret og den ene siden fikk et lag med soppstuing.

Deretter pakket jeg den inn i bacon og stekte den på alle sider i smør.

Stekeovnen ble varmet opp til 200 grader og Kronhjorten og formene med potetmosen ble satt inn samtidig. Steketermometeret i ovnen ble satt på 56 grader.

Mens vi ventet på at kjøttet skulle nå kjernetemperaturen ble soppstuingen tynnet ut til saus med litt kraft og mer fløte og smakt til med viltkrydder og litt mer salt og pepper.

Når kjøttet har nådd kjernetemperaturen og potetformene har fått fin farge tas de ut av ovnen og får hvile i ca 10 minutter.

Kutt kjøttet i fine skiver og server med rosenkål eller aller helst Flower Sprouts sammen med poteter, saus og tyttebær

Fantastisk godt og egentlig ikke særlig komplisert å lage.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar