Annonse

tirsdag 29. desember 2015

Jordbærfromasj

Vi hadde jordbærplanter i et lite bed rett ved trappa sist sommer. Det ble en anseelig mengde jordbær på det lille området og mesteparten havnet i fryseren.

Frosne bær er et utmerket utgangspunkt for en fløyelsmyk fromasj.















Jeg tok opp en pose på ca 400 g og la den til tining i kjøleskapet kvelden før. Noen jordbær kan legges til side og brukes til pynt.

Dette brukte jeg i tillegg til jordbærene:

6 ss sukker
saften av en sitron
3 gelatinplater
6 ss vann
3 dl kremfløte


Kremfløten ble pisket til krem sammen med 6 ss sukker.

Jordbær, sitronsaft og sukker ble kjørt til en glatt masse med stavmikseren. Gelatinplatene ble lagt i kaldt vann noen minutter. Så ble vannet presset ut av gelatinplatene og de ble lagt i en skål sammen med en liten skvett vann. Så ble gelatinen smeltet i mikroen (tar bare noen sekunder) og tilsatt litt etter litt i jordbærsausen.

Så ble jordbærsausen vendt forsiktig inn i kremen.

Fromasjen ble helt i passe store skåler som ble satt i kjølen til fromasjen er stivnet. (tar to - tre timer)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar