Annonse

fredag 1. januar 2016

Nyttårsrisotto

Risotto er godt når som helst, men når man er matlei etter rull og pølse og pinnekjøtt og ribbe og masse annen julemat, er en risotto-lunsj på første nyttårsdag toppers.

Til to porsjoner brukte jeg:

1,5 dl risotto-ris
1 dl hvitvin
ca 3 dl kraft
litt tørket skogssopp, skylles og hakkes
1/2 finhakket løk
2 fedd hvitløk
100 g speket ørret,
10 - 15 Pistasje-nøtt-kjerner, hakket
1 vårløk skåret i fine ringer
en neve stekte baconterninger
en neve revet Manchego
3 ss olivenolje

Slik gjør jeg:

Ha risen, løken og hvitløken i en kjele og hell på olivenoljen. La det surre mens du rører, slik at løken blir blank. Ha oppi hvitvinen og kok denne inn. Så sper du litt etter litt med kraften, helt til risen er myk og risottoen har fått en kremig konsistens. Det tar ca 20 minutter, mens du rører hele tiden.

Ha oppi resten av ingrediensene og rør rundt.

Til slutt har du oppi en slump smør og den revne osten. Rør rundt og server med italiensk flatbrød og noen cherrytomater delt i to


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar