Annonse

mandag 4. januar 2016

Hjemmelagde fiskepinner

Jeg liker innbakt mat. Fish and chips, frityrstekt kylling, snitzel, Cordon Bleue osv, men jeg liker ikke tanken på hva matvareprodusentene har inni sine fiskepinner, nuggets og andre slike ferdigvarer.

Og det tar ikke lang tid å lage sine egne fiskepinner slik at du vet hva du spiser.



Ta en torskefilet, tørk den godt og del den i passe store biter. De trenger ikke å være identiske. At de er ulike viser bare at de ikke er maskinlaget.

Ta en bolle med mel og rør inn salt og pepper og gjerne litt paprikapulver og litt chilli. I en annen bolle rører du sammen to hele egg og i den siste bollen har du griljermel eller Pankomel som er kjørt litt i en blender eller med stavmikseren.

Så er det bare å vende fiskestykkene først i mel, så over i egget og til slutt i brødraspet.

Stek de i godt med smør og olje og legg de over på et stykke kjøkkenpapir for å renne av overflødig fett.

Server med hjemmelaget remulade og melne poteter.

En liten salat av finsnittet gulrot og agurk med en enkel vinaigrette passer supert til.

Jeg garanterer at dette smaker mye bedre enn ferdigvarianten fra frysedisken i butikken, pluss at du vet at dette er ekte vare!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar