Annonse

tirsdag 5. januar 2016

Elgskav, super kosemat til helga

Elgskav er enkelt, supergodt og ikke noe hokus pokus å lage. Men det er magert kjøtt og trenger litt ekstra for at smakene skal sitte. Derfor bruker jeg litt bacon, litt skogssopp og skikkelig Røros-rømme. Følger du denne oppskriften vil du oppleve at de som smaker elgskavet ditt ikke sier at "det beste var nå sausen".












Du trenger:
1 pose med 400 gram elgskav
200 g bacon uten svor, gjerne skogsbacon
1 løk skåret i grove biter
10 einebær
salt og pepper og viltkrydderblanding
et par skiver brunost
1 beger skikkelig rømme
Fersk eller tørket skogssopp
smør til steking
4 dl kraft
1/2 pakke Flower Sprouts
2 vårløk i fine biter


Slik gjør du:
Stek det halvtinte elgskavet i en skikkelig varm stekepanne med en stor klatt godt smør
Ha det stekte skavet over i en gryte
Stek baconet i samme panne og ha over i gryten
Stek løk og sopp i samme panne og ha over i gryta
Ikke kok ut restene fra stekepanna, men ta vare på panna til senere.
Tilsett kraft til gryta og la det trekke i minst en time til elgkjøttet er mørt
Knus einebærene og ha i gryta sammen med salt og pepper og viltkrydder.
Rør inn brunostskivene

Mens gryta trekker, koker du melne poteter og og blancherer Flower Sprouts i et par minutter

Hold potetene varme og sil av Flower Sprouts

Rett før servering tilsetter du vårløk og rømmen til gryta og rører rundt. Nå må den ikke koke, bare varmes opp til passe spisetemperatur. Juster evt smaken med mer krydder.

Varm opp stekepannen igjen og tilsett litt smør og Flower Sprouts og rør godt rundt til de er gjennomvarme.

Server elgskaven i gryta sammen med poteter og grønnsaker pluss rørt tyttebær

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar