Sild og potet var for noen generasjoner siden forskjell mellom liv og død. Årsaken var at spekket sild holder seg utrolig lenge og når det led utpå våren var det i mange tilfelle det som var igjen i forrådet.
I dag derimot er dette festmat, selv om det også i dag er mange som ikke liker fisk med masse bein.
Uansett, vi synes det er kosemat, særlig når vi lager det på denne måten:
Du trenger:
- Ferdige sildefileter - ca 200 g pr person
- Mild løk i ringer
- Majones, aller helst hjemmelaget
- Syltede rødbeter, gjerne fra glass
- Potet, aller helst Gulløye eller Mandel
Tilberedning:
Legg filetene i melk i noen timer (2-4 timer avhengig av hvor salt filetene er.
Ta filetene ut av melken og tørk de
Skjær løken i fine ringer og legg den i isvann en stund
Lag majones
Så er det bare å legge opp sildefiletene pent på et fat. De kan rulles sammen og festes med en tannstikker. Kok potetene og server sammen med rødbeter , løk og majones.
Sildefisket har til tider holdt liv i mange. |
Dette er snaddermat ;-)
SvarSlett