Annonse

onsdag 2. september 2015

Clotildes ovnsbakte poteter, sprø utenpå og myke inni

Her er Clotildes variant på ovnsbakte poteter - med et lite triks...
Som store fans av den Nord-Norske superpoteten Gulløye, har vi fått tips om denne oppskriften. Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra den opprinnelige kokken som er: Clotilde Dusoulier



Clotilde 
Du trenger: (mengden er avhengig av hvor glad du er i poteter, Og får du tak i Gulløye trenger du nok mer enn normalt :-)
1,2 kg poteter
2 ss olje, gåsefett eller andefett
havsalt

Original oppskriften: 




Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 210 grader.

Dersom potetene har glatt skinn, skrubb dem skikkelig og skrell dem slik at de får et stripete mønster (la altså halvparten av skallet være på).
Dersom, på den annen side, potetene ikke er glatte, skrell dem helt og rens potetene i rennende vann.

Del potetene i like biter, på størrelse med munnfuller. Ha dem i en kjele og dekk med kaldt vann. Ha i et teskje salt. Kok dem under lokk og la det syde i fem minutter.

Ha olje/gåsefett/andefett i en dyp langpanne. Sett den i ovnen slik at fett og langpanna varmes opp.

Etter at potetene har kokt i fem minutter, hell av vannet, tørk av potetene - de er ikke gjennomkokt - og ha dem tilbake i kjelen. Ha på et lokk. Bruk grytekluter og hold lokket tett mens du rister skikkelig i noen sekunder til overflaten på potetene ikke er glatt. Dette vil gjøre overflaten sprø.

Ta ut langpanna. Ha i potetene i, strø over salt og vend godt slik at potetene dekkes med olje (eller fett).
Bak i ovnen i 25-30 minutter. Vend på potetene omtrent halveis. Kjenn etter om de er ferdig. De skal være gylne og sprø. Bruk eventuelt grill-elementet på slutten. Servér straks.

Du kan selvfølgelig krydre med både krydderier etter egen smak eller tilsette urter når de er ferdige.
Vi brukte persille fra hagen, denne gangen.


Foto: Clotilde Dusoulier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar