Ved starten på august begynner det å krible i fingrene og magen. Når krepsesesongen er i gang er forventningene kjempestore og når vi ikke klarer å vente lenger ringer vi Krepsemannen vår og legger inn bestillingen.
At det er en fire timers kjøretur for å hente godsakene, betyr ingen ting.
Krepsemannen vår selger en hel masse kreps og har laget seg en kunstig bekk bak garasjen, hvor de levende krepsene krabber rundt i store plastkar. Samtidig får de renset tarmen, slik at det ikke lenger spiller noen rolle om du skulle spise den.
Krepsedamen har en nydelig hage med utrolig mange blomster og så dyrker hun dill, både til eget bruk og for salg.
I 19 år har hun finslipt på oppskrifta; dvs hvor
mye salt og dill og andre godsaker som skal oppi kokevannet for at det skal bli perfekt.
Vel hjemkommet er det egenlig bare å ha krepsene i en stor bolle, finne fram en bolle til skallene, majones, aioli og litt hvitt brød bare for syns skyld.
Og så selvfølgelig en kald hvitvin, som passer til skalldyr,
i generøse glass.
Litt jobb er det å sitte slik å pille, og dagen etter er fingrene såre, men du for en lykke!
En gang i året er det verdt pengene og den lange turen.
Ja snakk om at mat kan gjøre livet verdt å leve :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar