Annonse

onsdag 2. september 2015

Spekesild med løk, rødbeter, majones og mandelpotet


Sild og potet var for noen generasjoner siden forskjell mellom liv og død. Årsaken var at spekket sild holder seg utrolig lenge og når det led utpå våren var det i mange tilfelle det som var igjen i forrådet.



I dag derimot er dette festmat, selv om det også i dag er mange som ikke liker fisk med masse bein.
Uansett, vi synes det er kosemat, særlig når vi lager det på denne måten:

Du trenger:

  • Ferdige sildefileter - ca 200 g pr person
  • Mild løk i ringer
  • Majones, aller helst hjemmelaget
  • Syltede rødbeter, gjerne fra glass
  • Potet, aller helst Gulløye eller Mandel








Tilberedning:
Legg filetene i melk i noen timer (2-4 timer avhengig av hvor salt filetene er.
Ta filetene ut av melken og tørk de
Skjær løken i fine ringer og legg den i isvann en stund
Lag majones

Så er det bare å legge opp sildefiletene pent på et fat. De kan rulles sammen og festes med en tannstikker. Kok potetene og server sammen med rødbeter , løk og majones.

Sildefisket har til tider holdt liv i mange.

1 kommentar: