Annonse

lørdag 5. september 2015

Spaghetti Bolognese på alvor!

Spaghetti Bolognese er ikke slik mange tror den skal være. Dvs. en smørje av ihjelkokt pasta med noen kjøttdeigklumper og ketchup er ikke Bolognese.

Bologna er den viktigste byen i fylket Emilia-Romagna som binder Italias nordlige og sørlige del sammen. Dette fylket gir oss landets største matberømtheter som parmaskinken, parmesanosten, balsamicoeddiken fra Modena og mortadellapølsen for å nevne noen.

Bolognese slik den lages i Bolognia lages kun av rent kjøtt som males grovt. Om du ikke vil male kjøttet selv er mager karbonadedeig det eneste som gjelder.






Dette trenger du:

  1. 1/2 kg mager karbonadedeig uten salt og vann!
  2. 6 plommetomater
  3. 1 gulrot
  4. Ett stykke sellerirot
  5. En persillerot
  6. 1 rød paprika
  7. 1/2 løk
  8. Basilikum
  9. Oregano
  10. 1/2 chili
  11. 2 ss tomatpure
  12. sukker
  13. salt og pepper
  14. 1 glass hvitvin
  15. litt kraft eller buljong
  16. 1 laurbærblad.
  17. Parmesanost
  18. Spaghetti til 4 personer

Om du vil være helt 100% korrekt lager du pastaen også selv. Oppskrift finner du her.

Slik gjør du
Skjær et kryss i tomatene og legg de i kokende vann noen sekunder. Så kjøler du de ned i isbad. Og så flår du skallet av dem. Finhakk, eller aller helst skal du Julienneskjære ingrediensene 2 til 10.

Ha karbonadedeigen i en stekepanne med en skvett olje og stek den slik at det blir en krumlete masse. Smak til med salt og pepper og ha oppi et glass hvitvin. La dette surre, mens du lager resten.

Ta en dyp stekepanne og ha oppi løk og litt olje. Stek forsiktig til løken blir blank. Så har du oppi tomatpureen og lar den steke med et minutt eller to før du har oppi de andre ingrediensene.
La det surre til grønnsakene er skikkelig møre og så har du oppi kjøttet.

Kjøttsausen kan kose seg på ovnen leeeenge slik at alle smakene setter seg skikkelig. Den halve chilien tas ut når du synes sausen har fått nok sting.

Til slutt koker du spaghetti slik det står på pakken. Husk at den skal være al dente, dvs at den skal IKKE være bløt og uten tyggemotstand.

Og så er det bare å øse opp generøse porsjoner og rive over litt parmesan

Om du vil være helt 100% korrekt lager du pastaen også selv. Oppskrift finner du her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar