Annonse

søndag 28. juni 2015

Avkokt villaks

Ett av årets høydepunkter er når laksesesongen er startet og vill laks blir tilgjengelig i fiskebutikken. Dyrt, ja, men det finnes mye kjøtt som koster det samme eller til og med mer.

Tillagingen er i tillegg superenkel.



Kok opp vann med grovsalt, pepperkorn og laurbærblad. La fiskeskivene trekke i ca ti minutter (litt avhengig av tykkelsen).

Ta kaserollen av platen og la den kjøle seg ned før den settes i kjøleskapet over natten.

Laksen serveres med kokte mandel-poteter, agurksalat, smeltet smør og skikkelig god rømme.

Agurksalat: agurken skives fint, helst ved bruk av mandolin. Press over saften av en halv sitron. Ha i sukker som passer med mengden sitron og ha i en klype salt og et pepperdryss. Ha i litt vann og sett på lokk. Rist og sett i kjøleskap minst en time.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar