Det var før det og ikke nå. Hvalkjøttet du får i dag er mørt og av beste kvalitet. Hovedregelen når det gjelder å grille dette fantastiske kjøttet er at det må ikke gjennomstekes! Det skal ha en rød rand i midten når det er ferdig.
Ellers er det jo det enkleste i verden. Ta en passe tykk biff, smør den inn med litt olje (helst rapsolje eller annen smaksnøytral olje) og krydre med det du liker. Grilles over sterk varme til en kjernetemperatur på 58 - 60 grader.
Serveres med potetsalat med litt chili-sting i og en salat med oliven, jordbær, ananas, cheddar i olje, gjerne litt manchego og litt pastaskruer og hjertesalat eller ruccola om du liker det bedre.
I tillegg liker jeg grillsausen med kaffe i.
Og så er det jo bare å spise, og om du vil ha noe å drikke til, så anbefaler jeg en vin med litt tyngde og litt tanniner.
Nammmm!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar