Annonse

søndag 28. juni 2015

Jorunns kjøttkaker

Kjøttkaker er en av norges mest populære matretter og det finnes et utall måter å lage de på.
Mors kjøttkaker er gode, men Jorunn har tatt de til nye høyder.

Hemmeligheten ligger i blandingen av karbonadedeig og svinefarse.



Ingredienser til 4 personer

500 gram Karbonadedeig
500 gram Farse
1 løk
salt og pepper
2 egg
melk og fløte

Slik gjør du

Hakk løken fint. Bland fase og karbonadedeig sammen med salt til deigen "setter" seg. Så har du i pepper og begynner å spe med fløte, melk og en dæsj vann med kullsyre. Ha i eggene og bland godt. Til slutt blander du inn halvparten av løken.

La deigen hvile på kjøkkenbenken mens du lager brunsausen. Da tar du tre ss smør i en panne og har i tre ss mel. Dette bruner du under konstant omrøring til passe brunfarge og så har du i rsten av den finhakkede løken. La denne bli blank og så sper du med litt og litt kraft til sausen er passe tykk. Smakssettes med salt og pepper, litt soyasausog en dæsj med chilipepper.

Kjøttkakene stekes pent brune i en stor stekepanne og has over i sausen etter hvert som de har fått fin stekeskorpe. La de trekke på svak varme i ca en time.

I mellomtiden koker du mandelpoteter i 15 minutter og så moses de med en slump med salt og pepper og en ss med smør før du sper stappen med fløte. Ha gjerne en neve med finklippet gressløk i til slutt.

Ertersuing kan lages fra bunnen ved å legge grønne erter i vann over natta før de kokes til ertene blir møre. Smaksett med salt og pepper og en klatt smør og en klype sukker.

Herligheten serveres med rørt tyttebær.

PS.: I min versjon av kjøttkakene er det med litt sennep og litt tabasco og Worchestershiresaus pluss litt ketchup og annet etter humør :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar