Jeg har lovet å legge ut oppskrifter med bruk av Thermomix (TMX). Denne oppskriften er et glimrende eksempel på mulighetene med vidundermaskinen. Jeg dampet fisk og grønnsaker over sausen, samtidig som maskinen lager den. Ideen er hentet fra Mat- og vin-klubben Smaks blogg.
Du trenger:
- En stor filet pr. person
- To - tre sjalottløk delt i to
- En gulrot i lange strimler skåret tynt på mandolin
- Et stykke agurk i lange strimler skåret tynt på mandolin
- Kruspersille
- Tre litt store cherrytomater delt i to
- En god klatt ekte smør
- 2 dl fiske eller grønnsakskraft
- 1 dl hvitvin
- 1 dl fløte
- 3 forholdsvis store mandelpoteter skåre i ca 3 mm tykke skiver
Retten fungerer like godt med filet av annen flatfisk. Kjøp gjerne ferdige fileter!
Slik gjør du:
Drypp sitronsaft og strø salt og pepper på fiskefiletene. La dem ligge en liten stund.
Lag ruller av fiskefiletene og fest med tannpirkere eller bomullstråd. Rullene legges i Thermomix-kurven.
Ha en god slump smør direkte på kniven, sett Thermomix på 3 minutter, 1oo grader og trinn 4. og dropp tomatbåter og sjalottløk ned på kniven mens den roterer. Ha på målebegeret for å unngå at det spruter utover.
Så blander du fiskekraft, hvitvin, 1 fløte, salt, pepper, og rør inn et par store teskjeer potetmel eller annet tykningsmiddel og heller i miksebollen. Så setter du i kurven med fiskefiletene. Grønnsaker og poteter fordeles i Varoma som settes på toppen.
Kjør i 19 minutter på Varoma på trinn 2. Da kokes sausen inn, mens filetene og grønnsakene godgjør seg i dampen fra sausen. Skikkelig Kinderegg. Ta av Varomaen og kjør i 30 sekunder minutter på trinn 6 for å kjøre sausen skikkelig sammen.
Nydelig mat på rekordtid og uten bruk av ovn og masse kasseroller og annet utstyr
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar