Annonse

søndag 23. oktober 2016

Friske bær, fiken, hasselnøtter og Zabaglione laget i Thermomix

Dette er en dessert jeg har lenge hatt lyst til å lage, men å gi seg i kast med
Zabaglione eller Sabayonne som sausen kalles på fransk, har jeg sett på som ganske risky.

Tradisjonelt skal den piskes sammen over vannbad til en kremete superglatt og perfekt konsistens. Faren er at det enten blir for lite temperatur og da tykner ikke sausen. Eller at temperaturen blir for høy og da koagulerer eggene.

Derfor tenkte jeg dette var en perfekt utfordring for min nye venn på kjøkkenet: Thermomixen.

Oppskriften ble fulgt til punkt og prikke og etter 9 minutter var verdens mest perfekte Zabaglione ferdig til å nytes. Wow for et kick!!!




Så var det oppskriften:

30 gram Marsalavin
30 gram tørr hvitvin
3 eggeplommer
60 gram melis

Vei opp ingrediensene i rørebollen. Sett på sommerfuglvispen og still inn 9 minutter, 70 grader varme og rørehastighet 3.

Og simsalabim, når maskinen plinger har du perfekt saus!

Her er den servert med blåbær, bringebær og ferske fiken. og hakkede hasselnøtter

For å piffe opp utseenet brenner du litt på toppen med en Creme Brulle brenner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar