Annonse

torsdag 3. november 2016

Creme Brulee TMX

Dette er  muligens den beste dessert jeg vet om. Men den må være laget skikkelig - fra bunnen og med ekte vanilje. Og den skal være silkeglatt i konsistensen - og sukkerlokket på toppen skal være supersprøtt og varmt når desserten serveres. Vanskelig å få perfekt sier du? Ja det kan du banne på!!


Jeg har forsøkt alt og fått en himmelsk opplevelse noen få ganger. Men oftest går det galt. På denne bloggen finnes et par måter å muligens lykkes på. Sous Vide-metoden har kontroll på temperaturen, men det er mye kliss og styr. Og den tradisjonelle metoden ender ofte med at den blir for tynn eller skiller seg.

Så finnes det en kjapp og idiotenkel måte å lykkes på? Ja - og den heter Thermomix! Kjøkken-maskinenenes Hellstrøm som løser akkurat slike oppgaver uten å mukke og gir deg selvtillit og rykte som en skikkelig Chef blant venner og bekjente.

Dette trenger du til 3 porsjoner
  • 200 g kremfløte
  • 35 g granulert sukker
  • 1/2 ts frø fra en vaniljestang
  • 135 g eggeplomme, (ca. 3 normale egg)
  • Brunt sukker for topping
Slik gjør du:
  1. Ha alle ingrediensene unntatt brunt sukker i bakebollen og bland i 1 min / hastighet 3.
  2. Varm i 15 min / 90 C / hastighet 3. Tips: Hvis du bruker kalde egg eller krem, kan du trenge litt lengre tid for å tykne blandingen. Ta også i betraktning at blandingen vil fortsette å tykne mens den står til avkjøling.
  3. Sjekk at cremen ser helt glatt ut og ikke er kornete i det hele tatt. Hvis det har blitt kornete eller har skilt seg, kan det være enkelt rå edde den. Bare hell i  30g kald melk eller fløte og bland i 30 sek / hastighet 8.
  4. Gjenta om nødvendig til ønsket glatt konsistens er oppnådd.
  5. Hell ut blandingen umiddelbart i individuelle ramekins eller en stor tallerken.
  6. Avkjøl til romtemperatur og deretter over i kjøleskap.
  7. Når avkjølt, og satt, strø et tykt lag med brunt sukker på toppen, deretter carameliseres den ved oppvarming under en varm grill eller med en kjøkkenblåselampe.
TIPS
Ved måling eggene det er viktig å få 250 - 300g av egg (ca 3 normalt store egg.). Dette vil påvirke fortykkelse av bruleen og sluttproduktet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar