Til pinnekjøtt og en del andre tradisjons-retter er en god kålrabistappe et must. Har tidligere kokt kålrabi og potet og gulrot i vann til de er møre og så helt av vannet for så å mose det hele med en standard stapper.
Nå har jeg forsøkt å gjøre det i Thermomixen og du verden for en forskjell!
Kuttet en halv (liten) kålrot i biter, gjorde det samme med en hel gulrot og et par mandelpoteter. La det hele i Varomaen, hadde en liter vann i kokebollen og dampet grønnskene i ca 17 minutter.
Så helte jeg ut vannet av kokebollen og hadde grønnsakene og en skikkelig klatt Kvitseidsmør oppi, samen med salt, pepper og litt Muscat.
Satte temperaturen på 75 grader og kjørte i 3 minutter på hastighet 5. Smakte og justerte med salt og pepper og satte tempen på 70 grader og lot Thermomixen fortsette å kjøre på hastighet 1 i revers, mens pinnekjøtt og poteter ble klargjort.
Og så var det bare å forsyne seg. Og gjett om det var den beste kålrabistappen jeg har smakt?? Jesssss!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar