Annonse

lørdag 16. januar 2016

Kylling i Mango-saus med Byggotto og Naanbrød

Kylling med Mango

Dette trenger du til to personer:

2 stk kyllinglår med skinn
300 g Mango Chutney
1 dl Tyrkisk Yoghurt
Saften av en appelsin
3 ss Kvitseidsmør
3 ts Karripulver
salt, pepper og koriander eller bladpersille
olje til steking
Pakistansk Mango, agurk og chili til pynt












Slik gjør du
  1. Krydre lårene med salt og kvernet pepper og legg noen blader bladpersille eller koriander innunder skinnet.
  2. Brun kyllinglårene i en varm stekepanne med skinnsiden ned, stek til skinnet blir gyllent og sprøtt. Legg kyllingen over i en passende ildfast form.
  3. Bland godt sammen alle de øvrige ingrediensene, smak sausen til med salt og pepper, og hell den over i formen.
  4. Stek det hele i ovn ved 180-200 grader i ca 30 minutter. Pynt med litt finsnittet chili, agurk i tynne strimler, finsnittet rødløk og frisk koriander. Serveres med byggotto og naanbrød.

Byggotto med Shitake


Dette trenger du:

2,5 dl bløtlagte hele byggryn
5 dl kyllingkraft
1 dl vermut eller hvitvin
2 finhakket sjallottløk
1,5 dl Shitake sopp.
0,75 dl revet parmesan
3 ss meierismør
Litt grovhakket Koriander
Salt og pepper

Slik gjør du
    Kok opp kraften og hold den varm.
    Surr sjalottløken myk i 1 ss smør og tilsett avrent byggryn.
    Tilsett sopp og vermut, og la det koke inn.
    Tilsett deretter kraft, omtrent 1 dl av gangen.
    La det småkoke og rør ofte. Kraften skal koke inn før du tilsetter mer etappevis.
    Kok til grynene er møre, men har litt tyggemotstand. Hele kokeprosessen tar ca. 25-30 minutter.
    Rør inn revet parmesan, resten av smøret og smaksett med salt, pepper og Koriander.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar