Kylling med Mango
Dette trenger du til to personer:
2 stk kyllinglår med skinn
300 g Mango Chutney
1 dl Tyrkisk Yoghurt
Saften av en appelsin
3 ss Kvitseidsmør
3 ts Karripulver
salt, pepper og koriander eller bladpersille
olje til steking
Pakistansk Mango, agurk og chili til pynt
300 g Mango Chutney
1 dl Tyrkisk Yoghurt
Saften av en appelsin
3 ss Kvitseidsmør
3 ts Karripulver
salt, pepper og koriander eller bladpersille
olje til steking
Pakistansk Mango, agurk og chili til pynt
Slik gjør du
- Krydre lårene med salt og kvernet pepper og legg noen blader bladpersille eller koriander innunder skinnet.
- Brun kyllinglårene i en varm stekepanne med skinnsiden ned, stek til skinnet blir gyllent og sprøtt. Legg kyllingen over i en passende ildfast form.
- Bland godt sammen alle de øvrige ingrediensene, smak sausen til med salt og pepper, og hell den over i formen.
- Stek det hele i ovn ved 180-200 grader i ca 30 minutter. Pynt med litt finsnittet chili, agurk i tynne strimler, finsnittet rødløk og frisk koriander. Serveres med byggotto og naanbrød.
Byggotto med Shitake
Dette trenger du:
5 dl kyllingkraft
1 dl vermut eller hvitvin
2 finhakket sjallottløk
1,5 dl Shitake sopp.
0,75 dl revet parmesan
3 ss meierismør
Litt grovhakket Koriander
Salt og pepper
Slik gjør du
Surr sjalottløken myk i 1 ss smør og tilsett avrent byggryn.
Tilsett sopp og vermut, og la det koke inn.
Tilsett deretter kraft, omtrent 1 dl av gangen.
La det småkoke og rør ofte. Kraften skal koke inn før du tilsetter mer etappevis.
Kok til grynene er møre, men har litt tyggemotstand. Hele kokeprosessen tar ca. 25-30 minutter.
Rør inn revet parmesan, resten av smøret og smaksett med salt, pepper og Koriander.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar