Annonse

fredag 15. januar 2016

Fiskeboller i karrisaus, med glaserte gulrøtter og mandelpotet

Her med blomkål i stedet for gulrøtter
Mange forbinder fiskeboller i hvit saus med sykehusmat, men om du gir deg litt tid og tilsetter krydderier med litt futt i, vil du komme til å elske fiskeboller.

Det beste er å lage dine egne fiskeboller fra bunnen av. Men det hender jo at man ikke har tid til dette og nå finnes det gode fiskeboller med høyt innhold av fisk i butikkene, eller aller helst hos de gode fiskehandlerne.





Du trenger:

ca 200 g fiskeboller pr person
3 ss smør eller margarin
3 ss mel
kraft fra fiskebollepakken
melk, eller soyamelk om du vil ha en laktosefri saus
karri
salt og pepper
chilipulver

Slik gjør du:

Start med smør og mel som røres sammen i en panne på middels varme. Så sper du med litt av fiskebolle-kraften og melk, til du får en passe tykk konsistens.

La sausen trekke i ti minutter. Smak til med salt og pepper og karri til du har en kraftig karri-smak. Til slutt tilsetter du litt chili for å sette en ekstra spiss på sausen. Om du vil ha en laktosefri saus, erstatter du smør med margarin og melken med soyamelk.

Legg fiskebollene i sausen og la de bli varme.

Server fiskebollene med glaserte gulrøtter og mandelpoteter. Mandelpotetene er melne og suger opp mye av sausen. Nammmmm!!!

Utrolig nok er det godt med ketchup til disse fiskebollene. Gjett om dette blir en favoritt hos ungene :-)

Les test av fiskeboller og finn ut hvilke som er best:
http://www.klikk.no/foreldre/article870534.ece

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar